Kindercoaching

Bij kinderen staat de emotionele, sociale en lichamelijke ontwikkeling centraal. Elk kind maakt in zijn ontwikkeling fasen door met daarbij behorende problemen, welke normaal zijn voor die fasen. Echter als je kind meer dan normaal uit balans raakt kunnen er problemen ontstaan, zoals angsten, onzekerheden, concentratieproblemen, gedragsproblemen, slecht slapen of lichamelijke problemen (bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn, bedplassen).

Ook kan er sprake zijn van prikkelgevoeligheid (waarbij je kind overprikkelt raakt door alle indrukken om zich heen), (hoog) sensitiviteit, ADHD, autisme.

Samen met het kind en de ouders ga ik kijken wat er aan de hand is. Ik geef informatie over de ontwikkelingsfasen, over de onbalans die kan ontstaan door allerlei factoren en over prikkelgevoeligheid en uitingen daarvan. Dit leidt tot helderheid en inzicht in de problematiek.

Dan gaan we meteen met oefeningen aan de slag, waar het kind en ouders thuis mee verder kunnen.

Oefeningen om bijvoorbeeld je volle hoofd leeg te maken, om meer zelfvertrouwen te krijgen, goed te aarden, of bijvoorbeeld een mindmap maken voor inzicht in de problemen.

mensen

Nieuwetijdskinderen

Iets over de term nieuwetijdskinderen: deze kinderen zijn volgens het Platform Nieuwetijdskinderen super gevoelig, sterk intuitief en vroeg wijs. Alle kinderen zijn uniek, echter deze nieuwtijdskinderen kunnen in meer of mindere mate de volgende eigenschappen of kenmerken hebben: respect voor de natuur, wijze uitspraken voor hun leeftijd, meer empathie en maken zich meer zorgen om de problemen van een vriend, gevoelig voor stemmingen van anderen, maken zich soms drukker over hoe iemand anders zal reageren als er iets ergs gebeurt, heftige reakties op voedingsmiddelen, zijn origineel en creatief, sterke intuitie, druk of dromerig gedrag, ziektes zoals astma en exceem, paranormale ervaringen, zoals stemmen horen, wezens zien en dergelijke.

Deze kinderen hebben moeite met de manier waarop onze samenleving in elkaar steekt en reageren daarop. Voordat er gesproken wordt van een onhandelbaar kind, is het goed na te gaan of er wellicht sprake is van een hooggevoelig, intuitief kind.

Hoe je als kind ook in elkaar zit, je bent wie je bent en je verdient een leven wat recht doet aan jou!