Plezier

Met plezier aan jezelf werken

Je begint aan iets nieuws, namelijk het bewust worden en veranderen van een patroon waar je in zit. Voorop staat dat je hier met plezier mee aan de gang mag gaan. Met de nodige ondersteuning die ik je, zoveel en waar mogelijk, zal bieden. Elke stap is er één, hoe klein die ook lijkt!

Plezier, humor en luchtigheid zijn erg belangrijk, ondanks het soms confronterende aspect. Meestal is er veel herkenning en door het onder ogen te zien en te erkennen dat het er mag zijn, kan het van daaruit los gelaten worden. En is het genieten van wat je jezelf hiermee geeft!

Veranderen is mogelijk! Patronen zijn vaak hardnekkig, afhankelijk van hoe lang ze al bestaan en de ernst ervan. Echter het is mogelijk ze te veranderen. Soms zal dit met vallen en opstaan gaan, maar doordat je nu weet wat er aan ten grondslag ligt, kun je elke keer sneller weer opstaan.

Vaak grijpen meerdere patronen in elkaar. Van het ene kom je tot het andere, tot een steeds dieper liggende laag. Er gebeurt alleen dat waar jij op dit moment aan toe bent.

Kind